måndag 25 maj 2009

Dag 363 De blir inga å sa Asta (bestämt)
Efter cirkus 20 ägg, 2 ruvningar och 0 kycklingar började vi (jag) bli en smula desperat och stirrig efter kycklingar. Hönsen verkade inte så brydda trots kycklingbrist och jag verkade tydligen inte så o-brydd som jag låtsades vara. Ikväll blev det dock mycket firande när hönsgurun B ringde och deklarerade att vi, förutom att slå på barnkanalen och titta på ett program om kycklingar, skulle kunna komma och hämta en liten kycklingfamilj redan ikväll. Efter diverse segerdanser, främst från min sida, satte vi oss i bilen för att hämta hem en lånehöna och någon kyckling med äggsyskon. Hos B fanns ett par ägg och några kycklingar, med oss hem fick vi ovan nämnda ägg samt en kyckling. Till kycklingvakt utsågs farliga Asta. Hon ska tydligen vara en mycket duktig och erfaren kycklingmamma som nöjt adopterade grannhönans kyckling och ägg. Men i bilen på väg hem råkade farliga Asta bli lite åksjuk och hacka ihjäl kycklingen som antagligen inte alls uppförde sig lika fint och stilla som sina äggsyskon. Nu ligger farliga Asta i vårt hönshus och tänker över sina synder, kycklingen ligger i sin grav och de förskräckta äggen ligger under Asta. Förhoppningsvis i väntan på att kläckas. Nu ska jag bara snyta ut min hjärna efter att ha tänkt lite för mycket på kycklingen (döööööd *snörvel*) och sen ska jag försäkra våra egna hönor om att farliga Asta inte alls ska äta dem till frukost i morgon utan faktiskt kläcka fram bebisar. Dessutom är buren hon bor i extra förstärkt. Med stål och färgglada snören. Främst stål.Här ligger Asta och försvarar sina adoptivägg.


nästa blogginlägg SKA handla om nykläckta kycklingar. Basta. *tillber hönsguden*


//F (inte fullt så farlig som lånehönan Asta)

8 kommentarer:

 1. Ja hoppas att du äntligen får några kycklingar!!
  Synd på lillingen :(
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 2. Knäpper händerna och ber till våran hönsgud häruppe, som verkar vara lite mera medgörlig än eran, ska höra om inte den kan hjälpa till lite. Beklagar sorgen efter lillen oxå, Asta borde skämmas!

  (Kan inte låta bli att upplysa om ordverifieringsordet: "aphipp"...kan kanske komma till användning någon gång ;-) )

  SvaraRadera
 3. Basta, Asta!
  Vi vill ha kycklingar.nu!

  Elsa i Möckelby

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli kycklingar, för om hönan är så arg brukar de vara goda mödrar. Så har det varit hos oss iallafall. Ju argare ju bättre ruvare. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Magica: :C !

  AC: Jaaa vi hoppas också. Stackars kycklingen. Och stackars Asta, hon är nog väldigt kycklingkär egentligen, inte lätt när man blir lite illamående-åksjuk och någon ska kravla på och pipa sådär.

  Bente: Be för allt vad du är värd! *övar på ordet aphipp* Be.. aphippt. Inte för att jag är särskilt troende av mig i vanliga fall, men i kycklingdesperation är alla medel tillåtna.

  Elsa: jag ska hälsa henne det!

  Holz: joo jag tvivlar inte på Astas förmågor, men ibland tvivlar jag på kycklingars förmågor att vilja bo hos oss. Buhu.

  //F

  SvaraRadera
 6. Hej. Tack för kommentaren inne hos mig :) Antar att du hittade in till mig genom Koola Viola?

  MVH Sara

  SvaraRadera
 7. Soya: Ja genom KoolaViola hittar man lite allt möjligt ;) även dig.

  SvaraRadera