torsdag 22 april 2010

Där var ni nära döden flickor, sa Ramses

Livet i hönsgården ter sig lite grand odramatiskt så här innan det kommer upp spännande grässtrån och innan daggmaskarna har tinat upp där nere i jorden.

Hönsen står och hänger lite ointresserat.

Hötter möjligen hotfullt med vingen åt bofinkarna och dom andra småfåglarna som kommer in och knycker frön ur hönsgården.

Eller så fnissar dom åt katten som inte har några fjädrar, men i det fnisset deltar inte Falcon och Silke av förklarliga skäl.

Häromdagen slängde jag ett getöga ut genom fönstret och såg plötsligt alla hönsen inklämda i ett hörn av hönsgården och tupparna stod med vingarna utbredda som för att skydda hönsen.

Jag trodde dom hade hittat på nån liten sällskapslek för att det var så tråkigt men så hörde jag hur dom skrek på hjälp.


"Jag gömmer mig hääär" sa Greta till Klara


När jag öppnade dörren för att höra bättre så fick jag se en enorm duvhök som satt på grenen ovanför hönsgården och stirrade på hönsen genom nätet.

Den flög ju så klart när den såg mig, men tänk om säger jag bara. Tänk om dom varit utanför och tänk om vi inte hade haft sånt bra tak.

När den flög blev det en väldig fart på Ramses, han pekade med vingen och dirigerade in hela hönshögen på en liten stund och alla lydde.

Ja utom Tyra då förstås, som verkligen har axlat Ingeborgs mantel med att ha egna planer hela tiden, hon ställde sig vid dörren som går ut för hon tänkte minsann säga ett sanningens ord till den förbannade höken.

//M

7 kommentarer:

 1. Jisses. Har ni duvhökar hos er? Och hos oss har ett duvhökspar byggt bo i en tall 20 meter från hönsgården... inte roligt alls.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den är inte tecknad som en duvhök..men väl som en vråk...möjligtvis en ormvråk. Nog så läskigt!

  SvaraRadera
 4. Cecilia: vi har lite allt möjligt tyvärr, de brukar inte vara så farliga under sommaren men just under våren tycks alla vara extra hungriga.

  Bente: Bilden är tagen ett par dagar tidigare så det är nog inte samma fågel som inlägget handlar om. Men den SER farlig ut så den fick vara med i inlägget ändå. ;)

  //F

  SvaraRadera
 5. Attans också! Det hade ju faktiskt varit lite bättre om det skulle varit så!
  Rackarns fåglar!
  (tycker de är jättevackra...men det är mina hönor också!)

  Ordkontrollsordet: "wings" osannolikt!

  SvaraRadera
 6. Oj Oj de var nära.

  Barbro

  SvaraRadera
 7. Hej vad nära dom flög duvhöken.
  Jag har sett den här en gång i vintras.
  Vilka underbara tanter du har.
  Sally ser ut precis som min Lillbabs..=)
  Mvh
  Majsan
  eggeby.blogspot.com

  SvaraRadera