onsdag 21 april 2010

Och nu vet ni det, sa Ramses

Hej kära hönsmänniskor! Ursäkta att vi varit försvunna så länge men det har varit för allas vårt bästa. Det har inte funnits något spännande att blogga om alls egentligen. Här får ni ändå en liten sammanfattning så ni inte känner er helt bortkollrade:


December:
Det snöar. Ramses fryser när han tänker på eländet. Svarthönsen vill gå ut men Ramses säger att det är för kallt.

Januari:
Det snöar fortfarande. -20 grader. Svarthönsen vill ut och bygga snögubbar. Ramses vill offra Falcon till kung Bore så våren ska komma. Falcon funderar på varför han bara fick dun och inga fjädrar. Jag sa att det var för att utställarna tyckte det var fint. Då gick han iväg för att lära Silke sticka.


Emmi var ute och gillade det faktum att hönsen höll sig i sitt hus

Februari:
1 meter snö och -20 grader. Ramses vaktar luckan så ingen ska gå ut och frysa ihjäl, Svarthönsen funderar på att spränga sig ut. Kochinmaffian tycker det börjar bli dags för kycklingar, halva ligan lägger sig och ruvar. Jag tar äggen av dem.

Yrsa var den allra ruvvilligaste, jag lyfte ut henne för att visa vilket dåligt kycklingväder det var. Sen bestämde hon sig för att ta en oplogad genväg in. Det gick sådär. Jag fick rädda henne.


Mars:
1 meter snö och -10 grader. Jag bär ut hönorna i snön till svarthönsens stora förtjusning. Kochinsarna skriker argt och går sen in och ruvar igen. Ramses står i dörren och ropar att alla ska komma in fort innan de blir förkylda.

Tjohotjohej (okej Sally (vänster) ryser av fasa det ser man, men de andra var gladare)

"KOM GENAST IN FLICKOR"April:
VÅR! Hönsen börjar gå ute igen och katten ryser vid åsynen av dem

Då vet ni alltså vad som hänt? Perfekt. Då kanske man skulle kunna börja uppdatera lite på riktigt igen.

//F

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken trevlig blogg, den kommer jag att följa :D

  Vilka stiliga höns ni har :) Är ni intresserade av Holländare? Har några som behöver ett nytt hem...


  //Marie

  SvaraRadera
 2. Marie: Roligt att höra! Det kanske vi är! Maila gärna dezdemona@undulatportalen.se

  //F

  SvaraRadera
 3. Äääääääntligen!! Det var då sannerligen på tiden! Och jag är bara en vecka ifrån att vara lycklig extramamma till svarthönsbäbisar...då behöver jag inte vara avis på dina längre :)))

  SvaraRadera
 4. *andas ut*

  Trodde ett tag att landet österut hade lagts i frys, och att alla hönor därute hade försvunnit... men nu ser jag: JAG HADE FEL!!!

  *dansar runt lite*

  Ser fram emot sommaren...

  SvaraRadera