söndag 6 juni 2010

Det här är DITT fel, väste ToraIdag gav jag slutligen upp och plockade bort svarthönsäggen. Inga hade kläckts, jag väljer att skylla på posten medan Tora väljer att skylla på mig. Äggen har knäckts i lönndom långt bort från hönsens åsyn och resultatet var detta:
3 fullgångna (döda) kycklingar, buHUUUU varför kom de inte ut ur äggen??
3 befruktade, lite trist men det var svårt att känna sympati för blodklumparna, det var betydligt lättare att sörja de som faktiskt var döda okläckta kycklingar.

Hönsen springer just nu runt i hönsgården och skriker för sig själv samt hoppar på alla inom räckhåll, de kommer troligtvis springa tillbaka till sina tomma reden inom kort för att lägga sig och ruva på ingenting, våra höns är bra på det.

Silke är vår joker, hon ligger på ett eget silkesägg som hon värpt. Det kommer säkert kläckas. Och då kommer det visa sig att det inte alls är en silkeshöna utan en dubbelfriserad dvärgkochintupp eller något annat lika obehagligt. Jag behöver en avelsgård! Pronto. Så lägligt att vi precis håller på och bygger om lekstugan. He.he.he.he.

//F, som gillar kycklingar nästan lika mycket som hönsen gör

6 kommentarer:

 1. Stackars er, tycker så synd om surhönorna när de ligger och tomruvar. Kan ni inte adoptera av någon mer lyckosam hönsgranne.

  SvaraRadera
 2. Man borde köpa sig lite färdigbakta kycklingar att lägga under dem, kanske skulle de bli glada...

  SvaraRadera
 3. Stackare!
  Förstår hur det känns. I morse hade vi 1 glad gul runtspringade kyckling, 2 friska nykläckta och 2 pipande ägg. Nu har vi 1 försvunnen kyckling (kråkjävlar!) 2 halvdöda och 2 ickepipande ägg.
  Man borde börja med en något mindre nervpirrade hobby.. som fallskärmshopp eller speedway för blinda!

  SvaraRadera
 4. Så himla tråkigt att det inte bidde något med äggen...allra tråkigast med kycklingarna som var färdiga men ändå inte kläcktes som det var tänkt. Ooch håller med Maria - det är verkligen inget för nervsvaga att hålla på med höns och kycklingar. I alla fall inte om man ser varje individ som en familjemedlem....

  Vi har haft några lite väl spännande dagar i vårt hönshus, med kycklingar som blir hackade...men det verkar ha lugnat ner sig nu.

  SvaraRadera
 5. Fru Purjo & Maria: Åhnej! Det är ju ännu värre med kläckta kycklingar som sedan råkar illa ut än med äggkycklingar som inte kläcks. Ni har nog rätt i det där med att fallskärmshoppning vore riktigt sansat i jämförelse!

  SvaraRadera
 6. Som egen hönsägare och jakten på att få kycklingar älskar jag din blogg..
  Trist på dom döda kycklingen...

  Vi fick en kyckling som tyvär dödades av dom andra hönsen.. visste ju inte att den fans i hönsgårn..*suck*
  Vi har tyvärr hubrider fick jag läsa mig..
  men nu har vi köpt hedemora kycklingar och väntar med spänning..
  Vart dom alla tuppar eller får Bertil tuppen sällskap?

  Kram på dig

  SvaraRadera