måndag 7 mars 2011

Tyra svär, sa Etty

Igår var det helt underbart väder.

Jag hade köpt vitkål och hade en säck nytt hö, ängsgräs faktiskt. Förutsättningarna var perfekta.
Först fick jag hacka mig in genom gammal is för att öppna hönsgårdsdörren så jag kunde öppna ut-luckan.
Sen gick jag in till hönsen. Vitkålen mottogs med tacksamhet, allt som inte är pellets mottas med tacksamhet kan jag ju säga.
Ängshöet var också roligt men däremot säcken tyckte Ramses att var oerhört opassande, den var ful och så prasslade den.  Faaarligt, skrek han varpå alla hönor gömde sig bakom skåpet - utom Tyra då förstås som är alldeles för nyfiken. Hon måste genast fram och hoppa i höet och kolla ifall det fanns frön.

När jag bytt hö i redena så var det dags för, vad jag trodde, årets premiärutgång.
Där bedrog jag mig. Vera klämde sig artigt ut och vände nästan i öppningen när hon såg snön. Jag har läst att dom vill ut året om men det har inte Vera läst. Hon gick in och åt vitkål istället. Sen tittade Falcon ut och nös. Det räckte för honom tydligen.
 Tyra som tog en paus i hoppandet upptäckte plötsligt att luckan var öppen och måste också kika ut. Jag är säker på att hon sa "fy fan va kallt" och nu måste jag ta ett snack med Ramses om språkbruket i hönshuset.

När jag kikade in genom fönstret efter att ha stängt och bommat fast alla luckor så guppade hönsen omkring som metflöten i höet och Ramses satt och läste ett recept på kåldolmar han hittat i en av dom gamla tidningarna på skåpet.
//M

2 kommentarer:

  1. Lite hö och vitkål skulle man kanske åka och köpa....

    SvaraRadera
  2. Vitkål har jag inte provat, men hö är ju gott. Speciellt det dyra smådjurshöet med små torkade rosor i. =) Fick också ett tips från en jobbarkompis om att ge hönsen hela kålrötter. -Galet, tänkte jag. Men hönsen älskar det. Och så får de jobba lite för födan, vilket resulterar i mindre tid att reta ankorna. =)

    SvaraRadera