lördag 16 augusti 2008

Dag 85. äckliga getingar!

Hönsen är så söta, varje gång man försöker gå in till dem kommer de galopperande för att titta om man har något gott med sig. Och Ingeborg ska med våld upp i famnen eller åtminståne bli klappad på.
Idag när jag för 29 gången gick för att hälsa på dem bestämde de sig för att de ville ut och upptäcka världen. Således traskade allihopa ut på ett bestämt led.
Så jag fick vackert sitta och hålla koll på dem den närmaste timmen så de fick sprätta runt lite utanför hönsgården. (utom Ingeborg hon ville sitta i famnen och gärna få lite hjälp med att krafsa).
Eftersom jag är mer eller mindre ungkarl för tillfället lever jag mest på saker man kan laga i ugnen. Pizza och paj tex. Således blir det inte mycket matrester åt de stackars hönsen.
Därför agerade jag mästerkock och kokade pasta åt dem, sen hällde jag på lite av vad huset kunde erbjuda.

Både hönsen och äckelgetingarna som håller till i hönsgården blev väldigt glada.
De asen har tom stuckit stackars Tuttan precis bredvid ögat idag! Halva huvudet har ju svällt upp på henne.
Jag har förföljt diverse getingar för att hitta deras bo men än så länge utan framgång. Jag har även ordnat en getingfälla som endast ett fåtal behagat dö i.


Förresten har jag börjat hitta två bruna ägg om dagen nu, så ettdera har Tuttan blivit överproduktiv eller så har Klara också börjat värpa! Vilket jag skulle tro med tanke på att jag hittade henne i ett rede idag.
Lilla Ingeborg är på intet sätt överproduktiv, hon värper endast var fjärde dag nu sen vi kom hem från stugan. Hon säger att vi har för ljusa reden. Vi måste försöka fixa detta på något listigt sätt.


- f

1 kommentar:

  1. Stackars höna, det såg inget vidare ut! Våra hönor har inte blivit stuckna än, mig veterligen, men det är kanske en tidsfråga.

    Våra hönor tyckte nog också att det blev för ljust med redena i nya hönshuset, men det blev ännu sämre med ägg när vi flyttade tillbaka redena till gamla delen.

    Testa att måla med mörk färg inuti dem.

    SvaraRadera