måndag 13 april 2009

Dag 321.Dumt förbud, sa Ramses


Om inte utegångsförbudet för höns fram till den 31 maj fanns där vi bor så skulle:

- Jag gräva i landet och Ramses och hönorna skulle intresserat stå och stirra ner i gropen.

- Ramses tjoa av förtjusning varje gång han fick syn på en daggmask och artigt slänga den till nån av flickorna.

- Samme Ramses skrika i falsett varje gång han hittade en tordyvel eller nån annan riktigt stor skalbagge.

- Hönsen komma springande varje gång jag tog vägen ner mot komposten ifall att jag skulle få för mig att vända lite i den

- Ingeborg bli till sig av förtjusning varje gång hon passerade den lilla tuvan med små narcisser och ta sig ett litet smakprov av dom gula bladen.

- Ramses hela tiden glömma bort att han inte får äta av blåsipporna.

- Alla hönorna komma och titta när jag rensade bland snödropparna under äppelträdet och känna sig tvungna att hacka sönder dom gamla torra äpplena som ligger där och sen lite lukta på snödropparna som är så vackra.

- Ramses och jag hjälpas åt att spana efter stora höken, korparna och örnarna som seglar ovanför.

- Etty och Kajsa gräva som små jordfräsar i den gamla högen med barr ifall det finns myror där och ibland skulle Kajsa springa jättehårt efter en humla utan att hinna fast den.

Om inte alltså.
//M

9 kommentarer:

 1. Om inte om fanns....skulle väldigt gärna vilja se Kajsa lägga av en spurt efter en humla...*fnissar*

  SvaraRadera
 2. Det där med att hitta skalbaggar... Förra året hittade Farbror Barbro Ollonborrar i gödselstan. Uäääk. Och han försökte också lite artigt erbjuda damerna ett smakprov, men ingen ville ha. Så då smaskade han i sig den själv. Otroligt äckligt såg de ut. Ollonborrar är liksom grågeggiga när man pickat hål på dem. Uääk.

  Och tråkigt med utegångsförbudet. Men är det riktigt soligt och varmt tycker jag det kan vara svårt att hålla reda på vad som är inomhus och vad som är utomhus. Var hönshuset slutar och trädgården börjar. Liksom. Ungefär. I vanliga huset ser man det ju på tröskeln, var saker och ting börjar och slutar. Men i hönshuset finns ju ingen tröskel på samma sätt. Så det är svårt. Jättesvårt. Man får hoppas att man inte blandar ihop något. Av misstag :o)

  SvaraRadera
 3. Men vad tråkigt med förbudet, får de inte gå i hönsgården heller. Vårt gäng hade fått nervsammanbrott och lagts in på psyket efter ett par dagar om de inte fått gå ut. Det är långt till 31 maj. Håll ut.
  //Iris

  SvaraRadera
 4. Jag skulle ha väldigt mycket att säga om utegångsförbudet. Men som Koola V säger, det är ju svårt att riktigt känna gränsen mellan ute och inne i ett hus som står ute och inte har värme inne så det är lite som att var ute fast inne och tvärtom.
  Vitsen med hönsen är ju att man ska ha dom med sig och vakta dom för höken och främmande kattor och sånt.
  Det lär dessutom vara så att har man utegård med tätt tak så får dom va ute för då kan dom ju inte bli påbajsade av dom farliga ankorna som går på bakgårdarna i Kina eller var det nu var dom hade fågelhosta.
  Så himla korkat, suck.
  //M

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Va?! är det utegångsförbud för fjäderfä? shit pommesfritt det har inte jag sett och hört ngt om;/
  Vi genbankare brukar få info om det...måste kolla detta. Tack för info.

  Hade varit kul att se er glasveranda:)
  Vår blir inte så dyr alls då vi köpt billiga fönster och gubben fixar allt själv som tur är.

  Ha en fin dag//Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Det tycks vara ett lokalt förbud, inget som drabbar er i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Ja just det, tack för kommentaren också ;) (att prata om hönsförbud gör mig bara så upprörd att jag glömmer viktiga saker, som glasverandor). Kanske det dyker upp någon sådan bild förr eller senare, beroende på om vi lyckas få hönsen att posa på samma bild eller ej ;)

  SvaraRadera
 8. nu har engelsson fnissat sig igenom ett antal av dina inlägg..helt underbart hönsliv du lever..för ett antal år sedan då jag bodde på landet så hade vi en underbar hönsaflock bestående av ett gäng häftiga individer..tyvärr så tog sig en mink in i hönsgården o så var det inga hönor mer..fruktansvärt att gå o samla in de små pyrena där de låg nästa morgon..lycka till med ditt underbara gäng önskar engelsson

  SvaraRadera
 9. Oh vilken fin kommentar! Roligt att du gillar vår blogg, vi gör vårt bästa även om det inte uppdateras så tätt som det borde. Det låter jättesorgligt med minkangrepp, kanske kommer det passa med höns för dig igen någon gång i framtiden, i så fall ser jag fram emot att läsa om det ;)

  //F

  SvaraRadera