lördag 25 april 2009

Dag 333. Farliga höns, en studie i 3 delar.

Inga kycklingar än så Greta skuttade (rullade stelbent av) äggen för att ta sig ett bad. Under tiden bestämde sig katten Emmi för att övervaka hela projektet och gick för första gången någonsin in i hönshuset, krälandes genom hönsluckan och ställde sig sedan ivägen för en plötsligt väldigt upprörd Greta. Greta blev så indignerad vid åsynen av en, som hon högljutt uttryckte det: "kofläckig KA-KA-KA-KAAAATT", precis bredvid sina egna gullevullepluttesnuttfavoritägg. (Det sista var svårt att höra säkert om hon verkligen sade, men jag tror det var vad hon menade). Emmi förstod då rakt inte varför den pinsamma hönan vrålade så högt så hon tog istället ett nonchalant steg närmare äggen med nosig uppsyn. Detta fick den annars så blida Greta att vilja begå mord. Således anföll hon kattstackaren vilt skrikande och slitandes i hennes svans.


Tjena hönan, jag vaktar dina ägg litegrann
En inte helt timid Greta öga mot öga med fiendenGreta kommer högst antagligen bli värvad av Hell's Eagles snart
Jag tror det kommer ta minst ett år till innan Emmi avlägger en artighetsvisit i hönshuset igen.

//F (M är förresten på stugan och ympar träd)

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt att fånga denna bild med höna i aktion på det viset, bor du i hönshuset kan man undra. Om det inte vore för lössen hade jag gjort det, de verkar ha så trevligt kuttrande med varandra.
    Skicklig bild iallafall.

    SvaraRadera
  2. Min teori är att jag ettdera har väldigt mycket tur eller så gör våra hönor sjuka saker dygnet runt vilket skulle leda till att det är omöjligt att inte få med åtminstone några dårskaper på bild. Men förmodligen har jag mest bara tur ;) Än så länge har jag kunnat undvika både löss och boenden i hönshus faktiskt, ganska bra av mig. Tack i alla fall :D

    //F

    SvaraRadera