tisdag 8 september 2009

Men inte när jag ser på Flora! suckade jagSom ni kanske minns adopterade vi lilla Flora i somras eftersom vi inte välsignats med några kycklingar under de senaste två ruvningarna. Och i samma sekund som Flora tog sina första stapplande steg i hönsgården kläcktes 9 ägg under diverse kochinsar. Något som är lätt med dvärgkochinkycklingar och svårt med Silkeskycklingar är att veta vem som är tupp och vem som är höna. Fast givetvis är Flora en höna, det hör man ju på namnet.

Hela sommaren har jag, i smyg, funderat på huruvida hon verkligen är en höna eller ej. Det som talat för att hon är en höna har varit:
* det faktum att hon nästan kissar på sig av skräck när hon möter något levande väsen, en myra t.ex.
* hennes väna små pip som på senare tid övergått i fina kluckanden
* att hon varken har kam eller slör (att det är något som drabbar alla Silkesdjur oavsett kön är inget jag tänker fästa någon vikt vid)
* hon tycks gilla rosa (nej det hittade jag på)
* hon har väldigt snygga ben! Det brukar inte manliga individer ha
* hon har absolut inga sporrar, och såna har tuppar, till och med Ramses, fast han är så liten
* Namnet som sagt, hon heter faktiskt Flora och inte Florian.

Något som däremot fått mig att misstänka tuppambitioner är:
* Den fåniga frisyren, silkesHÖNS ska tydligen ha en fluffig boll på huvudet medan tupparna ska ha backslick. Och Flora har backslick. Men vissa dagar har jag friserat om den åt henne och då har det nästan sett lite kvinnligt ut. Och om Ramses får ha svallande lockar kunde ju Flora få ha pojk-frisyr utan att det behövde betyda något tänkte jag.
* Hon har ibland försökt bjuda omgivningen på något gott, och det har jag aldrig sett en kycklinglös-höna göra förut. Men jag har inte heller sett några tuppar som först vill bjuda och sen gråtande skenar iväg när någon närmar sig för att smaka.
* De stampande stegen, ni skulle bara höra hur gällt småtupparna skriker när hon råkat springa över dem.
* Den luriga blicken, hon ser ut som hon försöker dölja något. Våra hönor ser visa ut, Flora ser ut som hon bluffar.

Men igår hände det konstigaste av allt. Igår satte hon på Klara. Fina lilla Flora hon... humpade Klara. Och tänk, där fick vi äntligen svaret, Flora är en lesbisk höna! Vilken tur, då behövde jag inte fundera mer på det.

//F, som är en sällan skådad mästare på självbedrägeri

7 kommentarer:

 1. Vad uppfriskande med lite lebbighet i hönsgården.

  Själv tror jag att jag har en transvestit-fjäder. Om nu det går att transvestita åt andra hållet, att en kvinna klär ut sig till man (men jämställdhetsmässigt borde det ju gå alldeles utmärkt).
  Hon ser nämligen ut som en höna i färgen och kroppen, men har tagit på sig dragshow-liknande kam och slör. Jättestora. Liknar såna där plymer som Christer Lindarw och After Dark har vid paradnumret på slutet av showen.

  Vad skönt att vi är så öppna i sinnet i fjädervärlden och välkomnar annorlundaheter. Eftersom varenda fjäder i våra hönsgårdar verkar vara annorlundiga.

  SvaraRadera
 2. Aj då ;-)
  Min dv.Silkestupp har både en kraftigt bullig blomkålsliknande kam och rejäla slör...så nog kan de ha det allt...sen började ju han gala redan vid sju veckors ålder....så könsbestämningen var inget problem med han inte.....
  Nu var ju inte det speciellt relevant här.....
  Hon börjar nog värpa snart skall du se...vänta bara ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Hon var sex veckor då du fick henne så hon borde ha börjat gala för länge sen om de va en tupp.

  Barbro

  SvaraRadera
 4. *viskar till Barbro lite tyst så inte F hör*

  Fast galeriet kan man ju inte gå på helt, för tuppar kan ju börja gala när de är uppåt halvåret eller ännu senare, beroende på deras rang i flocken. Det är ju inte ovanligt.

  Och om Flora är en silkeshöna så skulle jag bli mycket (mycket) förvånad ;o)

  SvaraRadera
 5. Koolaviola: Jag fattar inte varför de inte bara föds med en stämpel i pannan där det står "höna" respektive "tupp". Eller varför det kläcks så många tuppar! Det borde vara max 2 tuppar per 10 ägg. Tycker jag.

  Bente: Jag var nyss ut och kramade lite på Flora (åh vad roligt det är, och åh vad hon tycker jag är pinsam), och det där ansiktet är INTE kvinnligt alls ska jag säga dig. Jag ska försöka fota idag och lägga upp en bild tror jag.

  Barbro: Det vore något det! Men hon ser då inte alls särskilt flickig ut.

  KoolaViola(igen): *håller för öronen och sjunger högt för mig själv*

  SvaraRadera
 6. Oj då så fel man kan ha.

  Barbro

  SvaraRadera
 7. Jag har en Dv Paduanhöna som igår glatt sa Töööt, men jag vägrar tro att Vimsan är en Vimse :-)

  SvaraRadera