lördag 12 september 2009

Varför har du så stora tänder katten? Sa tvillingtupparna

Tvillingtupparna ligger ute och steker

De senaste veckorna har vi nästan dagligen mötts av en hånleende strykarkatt när vi gått ut till hönsen. Den är lite som hackspetten i Kalle Ankas jul fast ondskefullare. Den kikar upp och den kikar ner och den kikar under och den kikar över och den kikar genom i förhoppning om att få sig en höna eller kanske rentav två. På dagarna rapar den Ingeborgfjädrar och på nätterna bryter den sig in i soptunnan för att vi ska förstå vad den är kapabel till.

Ramses vill inte tänka på katter utan vill hellre att Greta ska värpa på hans nya fina ställe


Som psykisk motåtgärd låter jag motorsågen och gräsklipparna stå så att de syns tydligt, jag funderar även på att klistra upp stora bilder på bulldoggar runt hönshuset. Katten bara hånler och kommer tillbaka gång på gång. Och jo jag medger att det är svårt att tro att det är en katt som ätit upp både Ingeborg och Lycke för oss. Men vi är tämligen säkra på att det är han som är förövaren.

Pga ovan nämnda asrede får hönsen bara vara ute under sträng uppsikt, något de INTE gillar då de vill vara ute jämt jämt jämt. Igår när alla hönor utom tvillingtupparna gått in i hönsgården igen gick jag in i huset en snabb sväng för att göra något viktigt, dricka ett glas cola eller så. Givetvis sveper jag mitt glas så fort att kolsyran bubblar i näsan för att hinna ut igen och vakta mina små tuppar. När jag kommer ut igen ser jag en av dem en bit ner på gården varpå jag ropar för att de ska komma till mig. “mÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄh” hörs genast inifrån en närliggande buske och ut tumlar *trumvirvel*
Djävulens avkomma strykarkatten (11:e september till ära utklädd till terrorist), den formligen spottar ut tvillingtupp(dvärgtvillingtorn?) nr2 och bränner sedan iväg mot skogen för allt vad dens avskyvärda mördartassar är värda, vi har rutinen inne vid det här laget så han vet ungefär hur vänligt inställd jag är till honom.

Syskonen nästan svimmar av avund när de får höra den spännande historien

Hade det inte varit för att jag måste bära in tvillingtupparna till hönsgårdens skyddande murar igen hade jag nog jagat efter den med gräsklipparen (nåja). Den utspottade tuppen hade aldrig varit så upprymd förr. Det gick nästan inte att få tyst på honom. När jag släppte ner dem bland de andra hönsen igen struttade de stolt till sina bröder som var gröna av avund för att skryta om den senaste bravaden.

“jag skulle preciiis till att bända upp käftarna på honom och hacka ut hans hornhinnor när majsmänniskan kom och förstörde allting blabla näääe jag var inte ett dugg rädd för jag är så stark jajjamen *spänner en tvivelaktig muskel* och dåå blabla sa jag och blablabla då sa han och katten bara blablababla har jag nämnt hur modig jag var förresten ser ni den här blöta fjädern det var där han dreglade jojjomensan”

Berättamerberättamer


//F, numera fientligt inställd till allt utom vår egna lilla katt

15 kommentarer:

 1. Men fyyyy....vet inte om jag varit lika förskonande mot elakingen.....hade nog lånat grannens hagelbössa tror jag!!!!
  Ingeboooorg....*torkar en tår*

  SvaraRadera
 2. Kattfälla! Bygg, gillra, beta, fånga. Kör eländet många mil och släpp den. Den har hittat ett skafferi - nu är det krig som gäller.

  SvaraRadera
 3. Men så tråkigt, kan du inte låna en hund ett tag som tycker om att jaga katter. Annars en argsint tupp, vår katt går absolut inte för nära hönsen då får han en arg tupp på ryggen så det vill han inte.
  Vilka fantastiska bilder på era höns. De ser ut som broderade kuddar.

  SvaraRadera
 4. Bente: Det är väl ungefär vad vi vill göra också, vi ska baara få fast honom. Men sen det här inlägget skrevs har han såklart inte synts till. Han vädrar fara tror jag.

  Anonym: krig var ordet!

  HolzDesign: Tack för förslagen :) Någon argsint tupp vill vi inte ha, vi har redan 8 tuppar i varierande ålder (kycklingarna inräknade alltså) och jag tror det krävs något kraftigare för att få katten på andra tankar. En bulldozer kanske... Hundar skulle vi nog kunna få tag i men de flesta är upplärda i att inte jaga katter alls, dessutom ogillar vår egen katt hundarna starkt.

  Tack förresten! Kul att du gillade bilderna :)

  //F

  SvaraRadera
 5. VAD ska ni göra med åtta tuppar (eller är det ofint att fråga). Ramses och Falcon (Falcon - jag säger då det!) har väl mutat revir, men de sex andra.
  Har ni läst Hans och Greta? Skogspromenad,någon?

  SvaraRadera
 6. Haha du satte ord på våra tankar där alltså! Men som du säger är Ramses och Falcon säkra. Sen ska vi nog spara en av de släta småtupparna, Nestor. Resten ska... adopteras bort.

  SvaraRadera
 7. Hej, funderar på att köpa ett par silkeshönor till våran lilla dvärghönsflock, tror ni att mina höns kommer attackera silkeshönsen? hur gjorde nin då ni adopterade flora/falcon? tacksam för svar/ MVH B

  SvaraRadera
 8. Hej, har nyss skaffat en egen hönsblogg och jag undrar hur ni har fått in alla fina bilder på sidan och hur ni fixat headern? tacksam för svar! / R

  SvaraRadera
 9. Ojojoj jag tror inte jag har skrattat så mycket på länge, den här bloggen kommer följas! Men nu har jag läst alla inläggen och undrar blott: Var och när kom Tyra och svartpullorna Tora och Vera in i bilden? Hoppas på ett informativt blogginlägg om detta! *nickar nöjd*
  Tack för en höjdarblogg!

  SvaraRadera
 10. Ida: De brukar ju alltid bråka lite när det dyker upp nya hönor. Vad har du för raser? Våra svarthöns är helt änglalika och gav sig inte på varken Falcon eller Silke, medans pyttelilla Tyra är någon form av tyrann som delar ut tjuvnyp på löpande band. Kochinsarna tar det hela med ro, den första timmen bråkade de nog endel men det går över snabbt tycker jag. Vi brukar låta de nya sova i en bur med tillhörande rede de första nätterna så ingen ska gå och härja med dem utan att vi ser på.

  R: Vad kul! Jag ska länka till dig genast. Jag såg att du redan fixat din blogg fin så du kanske inte behöver någon hjälp? Headern har jag gjort i ett gratis program som heter GIMP. Går att ladda ner från www.download.com

  Maria: Haha underbart att höra! De dök upp i somras från en av våra bekanta som köpt dem från en hönsuppfödare på fastlandet. Det var inte så mycket dramatik där faktiskt, men kanske vi kunde tänka ut ett inlägg om det förr eller senare. Vi är som du kanske märkt inte bäst på att uppdatera ;) Jätteroligt att du gillar bloggen i alla fall!

  //F

  SvaraRadera
 11. Hej, jo jag undrar hur man får till headern dit upp??? jag förstår ingenting haha.

  SvaraRadera
 12. Har ni tupparna tillsammans? vi har 2 tuppar nu men det kommer nog inte gå då det blir vinter då dom måste vara inne.

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar blogg *stående applåder* Fick tipset från min kära syster som följer er troget likt en döv sankt bernadshund. Jag väntar med spänning hur det intrigtäta spektaklet fortsätter!

  SvaraRadera
 14. RA: Ja än så länge har vi det, till vintern hoppas jag på att vi ska ha max fyra kvar. Beroende på hur de fungerar ihop. Ramses och Falcon sparas i alla fall oavsett vad i princip... ;) Har hört att det fungerar bättre med tre tuppar än med två?

  Emma: Oj så fint att höra! Hoppas att vi inte ska göra dig besviken då ;)

  //F

  SvaraRadera
 15. Jag vet faktiskt inte vad hon är men hon är verkligen STOR till skillnad mot alla andra, och hon har lite dun på benen så det är nog nån blandning :D Ni har ju 2 "guld" ni oxå ser jag :D

  SvaraRadera