onsdag 2 juli 2008

Dag 41. Knäppa Klara

Även idag slänges kycklingarna ner i en korg och släpptes ut i sin lekhage. Även idag blev Klara så till sig av förskräckelsen att hon inte kunde koncentrera sig tillräckligt för att följa efter kycklingarna. Efter att ha blivit utburen till sina små älsklingar lugnade hon i alla fall ner sig och bökade runt i jorden som nån slags tryffelsvin.
Senare på eftermiddagen började det tyvärr regna, och i egenskap av hönsskötare bestämde jag att kycklingarna inte fick bli blöta. Så de slänges raskt in i korgen igen för att transporteras in. Kycklingarna uppförde sig men inte Klara. Trots att hon blev inlyft och infångad inte mindre än TVÅ gånger inom loppet av 28 sekunder smet hon ut igen skrikandes att hon "minsann inte tänkte lämna sina älsklingar ute i regnet!" Något det lilla geniet glömde var att kycklingarna var inne och ropade på sin ömme (men något vimsiga) moder. När Klara smet den andra gången passade hon på att anfalla Tuttan och Ingeborg, vilt skrikandes att "de hade taagit hennes bebisar och nu skulle de dööööö". Ramses blev givetvis mycket upprörd när han insåg vad den eelaka hönan tänkte ta sig till med hans favoritflickor, med ett hotfullt morrande kastade han sig över Klara och motade iväg henne från Tuttan och Ingeborg. Dessa två damer nästan svimmade så till sig blev de när de såg sin karlakarl till tupp rädda dem från den galna hönan. De ockockockade beundrande halva dagen och Ramses blev själv alldeles till sig i trasorna över sin egen fenomenalitet.Klara infångades snabbt och slängdes in till sina glin. Väl inne rättade hon oberört till frisyren och sprättade torv och kycklingar över hela hönshuset i sin ivriga jakt på de godaste kornen till kycklingarna.

Förutom att stoppa hönsslagsmål har vi byggt en sittpinne så Ramses ska kunna få sin skönhetssömn utan att bli påhoppad av Tuttan och Ingeborg. Jag var nyss ut för att lyfta upp dem på pinnen, den enda som satt kvar längre än 14 sekunder var Tuttan. Jag vann uppenbarligen inga extrapoäng genom att fixa till den eminenta pinnen. Ramses däremot måste ha samlat minst 100 extrapoäng när han räddade dem från Klara, de båda hönsdamernas beundrande kackel hörs fortfarande.

En stolt Ramses som letar upp de smaskigaste godbitarna till sina favoritflickor.

1 kommentar:

  1. Kul att höra att det är fler som bär sina kycklingar in och ut, våra fick finna sig i att bäras in en kattransportbur mellan hönshuset och dagburen på gräsmattan. Nu har den en ny fin hönsgård precis utanför dörren, som tur var... det där bärandet blev jobbigt i längden, när de bara ville smita...

    Vilka söta hönor du har, vad är det för sort nu igen?

    Och vad roliga de är att studera... man blir full i skratt flera gånger om dagen.

    SvaraRadera