söndag 23 augusti 2009

Ni kurrar jag gömmer, sa Ingeborg

Efterlyst hönaHönsen har gått ute hela sommaren, hur duktiga som helst. Ingen går bort sig och ingen försöker sova utanför hönsgården på natten. Men igår uppstod ett smärre missöde, givetvis var det favorithönan Ingeborg som orsakade problemen.

Jag (F) har under helgen hönsvaktat hela högen då överste M roat sig på stugan. Det är alltså som upplagt för att jag ska förstöra något värdefullt. Det kan vara allt ifrån datorer till favorithönor. Som ni kanske kan gissa var det denna gång favorithönor jag sabbade.

Hönsen var alltså ute på gården med Ramses igår, precis som vanligt. Flora letade efter sin mamma precis som vanligt, de andra letade mask och småtupparna sloddes – precis som vanligt.

Smitaren

Men seeen, började det ösregna. Ramses som är mycket rädd om sina fuktkänsliga lockar tog med sig ett par hönor in i huset och lämnade resten utomhus. Han må vara snäll men han är inte så väldigt ansvarsfull alla gånger har vi märkt.

Jag och lillebror H fick i alla fall rycka in för att samla ihop återstående kycklingar och hönor underifrån hönshus och stubbar. Efter ett par kvartars letande och lockande med godis var alla infångade, fönade och placerade i sitt fort. Alla utom *trumvirvel* allas vår gullehöna Ingeborg. Hon var spårlöst borta.

Så igår letades det hela dagen och hela kvällen, när mårdhundarna ylade och ficklampsbatterierna dog gav vi upp letandet och sov istället. Vi tänkte att hon nog skulle dyka upp bara det slutade regna, hon är inte jätteförtjust i väta hon heller. Däremot är hon förtjust i att gömma sig och hon är förtjust i uppmärksamheten som följer när man lekt död ett tag. Alltså bidade vi vår tid.

Men morgonen kom och med den solskenet – fortfarande ingen Ingeborg! Jag har hyrt in stora kavalleriet men hon har fortfarande inte setts till. Ramses går runt tyst som en mus och tänker då inte undslippa sig minsta galande för att locka henne till sig. Han tänker bara vara tyst tyst tyst. Och som ni ser gör även jag något konstruktivt: bloggar.

Vaa? Leta vardå? Efter vem? Närdå? öh?


//F, utsjasad letare

5 kommentarer:

 1. Men fy va hemskt!
  Hoppas verkligen hon tittar fram igen med det snaraste!

  SvaraRadera
 2. Men hjälp. Förhoppningsvis har hon bara gömt en hög med ägg någonstans och lagt sig bestämt därpå för att bli mamma.

  Eller så har hon vilsat bort sig. Så jag tror det är dags att nypa Ramses så han gör nåt ljud ifrån sig. Eller så får du härmas, helt enkelt. Tänk lite flax samtidigt som du gal, så tror jag det går bra. Och lite krull också, så det blir ett riktigt Ramses-gal.

  Något annat alternativ (räv, hök, läskigheter) kan jag inte komma på, så det kan det ju inte hennes frånvaro bero på. Vilken tur.

  SvaraRadera
 3. Bente: Jaaa hur hemskt som helst! Vi är så oroliga. Hoppashoppashoppas att hon kommer snart.

  KoolaViola: Jag tycker alltid bäst om dina förklaringar till sjukdom och tillfällig frånvaro, det är aldrig något dödligt. Perfekt. Då bestämmer vi det. Snart kommer hon nog. *tar ficklampan och går ett varv till*

  SvaraRadera
 4. Blev nyfiken på din blogg och kikade in här hos dig. OJ vilka fina hönor du har!Och en härlig blogg.
  Återkommer och läser mer!

  SvaraRadera
 5. Hoppas hoppas lilla Ingeborg kommer tillrätta!

  SvaraRadera