fredag 31 oktober 2008

Dag 157 B Ingen borg till Ingeborg

Som ni kanske märkt har bloggen varit oroväckande död den senaste veckan. Egentligen har vi nog ingen vettig förklaring till detta men jag väljer att skylla på Ingeborg.
Ingeborg som nästan tog kål på oss i söndags och det är först nu pulsen börjar slå normalt så man kan tänka på att blogga.

Söndag 26.10
Dagen börjar bra i hönsig anda. Vi städar lite här, skrubbar lite där och så släpper vi givetvis ut änglahönsen så de ska få springa som ystra kalvar och gräva som elitmullvadar.
Det änglalika lugnet varar ungefär fem minuter. Sen kommer Ramses galopperande som en illbatting och KRÅÅÅÅÅ:ar det högsta han kan.
Uppenbarligen är Ingeborg försvunnen igen.

Efter att ha vänt på varenda hink inom synhåll, krälat under varje bil vi kunde finna och kikat under husgrunder utan att hitta den jäkla hönan satte Ramses igång stora mistluren.
Han hade oroligt sprungit hack i häl på oss under letande men bestämde sig nu för att göra någonting själv.
Han gol 129 gånger i rad och blev tillslut så hes att han blev alldeles tårögd av matthet.
Då bestämde vi oss istället för att låtsas som vi inte alls var oroliga. Hon var nog bara under brädhögen. Och den hade vi ju ändå tänkt flytta idag så deet var inga som helst problem med en försvunnen Ingeborg ingen oro här inte.
Således ägnade vi 45 minuter åt att flytta på 94 trälådor och plankstumpar. Tillslut återstod endast en liten låda som nästan grävt ner sig själv i jorden.
Vi hade då finkammat ett par 100 m2 av skogen, inte för att vi oroade oss för att det var där Ingeborg var med rävar och kråkor, nejdå, vi ville bara ha lite frisk luft och leta svamp.
I skogen fanns massor med svamp men inga hönor.
Då återstod som sagt endast den vissna lådan, en död ödla och en nykläckt fjäril samt en soptunna (som vi redan tittat i som av en slump ungefär 12 gånger, inte för att vi trodde Ingeborg satt i soptunnan. Vi ville bara titta lite på soporna).
Till sist blir det oundvikligt att skjuta upp lådbortlyftningen, vi tänker båda på vad som ska stå på Ingeborgs gravsten och hur vi ska förklara det för Ramses. Då kikar plötsligt hön#%!* upp ur en djup djup grop hon grävt under den allra sista lådan.
Där hade hon legat i 1 timme och ignorerat Ramses galanden, våra lockrop, ostmutor osv osv. När hon såg oss kom hon på att hon nog ville åka famnen. Och när vi såg henne kom vi på att hon skulle få husarrest för resten av sitt liv.
"Godis?"

//f

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar