torsdag 2 oktober 2008

Dag 128. Håll masken

Undrar om det är farligt med höns.
Jag har märkt att jag har börjat kolla efter hönsmat lite här och där. Idag åt jag lunch på fint matställe och istället för att se på den underbara utsikten satt jag och kastade blickar på vad folk lämnade på tallrikarna.
’Men herregud, alla grönsaker, åh nej en halv färsbiff – å vad mycket potatis och nej men jisses en fluga på fönsterbrädet’. Där ungefär kom jag till besinning. Det är väl en sak att be om att få bära hem matrester från en krog i en liten hink, men att toppa med en fluga, det går ju inte för sig. Man har väl nån värdighet. Fast när jag gick över den regnvåta gräsmattan på väg till parkeringen och fick syn på daggmaskar då var det nära igen.
Påminnelse till mig själv: Stoppa daggmask i handväskan – totalt förbjudet!! (I varje fall om någon ser det).
- M

4 kommentarer:

 1. Haahhaa..glad att höra att det finns fler än jag som letar hönsmat! Jag avkräver alla på jobbet deras matrester och hänvisar till att vi måste sopsortera. Tänker som du varje gång jag är på restaurang - vilket slöseri...

  Tips mot rådjur:Gör en blandning av ca 5 liter vatten, ½ -1 kg blodmjöl och 1 dl ammoniak. Det ska bli en trögflytande gröt. Dränk soppan i oasiskuber och sätt på pinnar nära blommorna du är rädd om. Oasisbitarna kan vara 10x10x10 cm och de behöver doppas var tionde dag eller oftare om det regnar. Detta luktar as=rovdjur på väg hit.

  SvaraRadera
 2. Hahahah, jag hade EXAKT samma tanke imorse när jag såg alla daggmaskar på vägen ner till busshållplatsen!!! "Guud, massa mask, undrar om kycklingarna vill ha dem..." fast jag besinnade mig ;)

  SvaraRadera
 3. Sist jag såg en daggmask badade den i oljespill och färgrester på mitt jobb. Det sista jag tänkte om den var att den skulle te sej som djurföda.

  SvaraRadera
 4. Det är knappt jag vågar erkänna det, men jag har grävt efter mask och ollonborrar i gödselstan.
  Samlat dem i en liten burk.
  Enkom för att donera dem till höneprylarna.
  Tur att ingen såg mig.

  SvaraRadera