onsdag 11 juni 2008

Dag 21. Regn

Det gick marginellt bättre att släppa ut dem idag, Ramses hittade ut själv men virrpannorna fick vi putta ut. Väl ute började det regna, jag tyckte de skulle gå in men de sa att de inte hade ett dugg ka-ka-ka-kallt de ville gärna stå ute och äta frön sa de.
Så jag inredde två lådor med mysigt gräs i istället. Ramses blev lite glad och släpade ut gräset ur lådorna.
Vid åttatiden hade Ramses vandrat upp och ner för stegen ca 87 gånger och lockat på sina två förvirrade damer. Ingeborg tänkte nog nästan förstå vad han ville men varje gång hon skulle gå upp för stegen råkade hon få syn på ett mumsigt grässtrå så hon måste stanna och äta. Tillslut gav vi upp och slängde in hönsen, Ramses galopperade tacksamt in det fortaste han kunde.

Vi har även stylat kycklingboet, jag hade turligt nog en förhållandevis stor undulatbur som både rede, höna och kycklingar fick plats i, detta täcktes med trevligt gräs och kanterna isolerades så de inte skull frysa. Hittills har inga fler kycklingar tittat fram, men de andra är nog för små för att kika fram än. Katten och Grobi fick i alla fall kycklingmat de luxe som M tillagat. Mycket uppskattat.

Inga ägg idag fast jag tjatade så. Tuttan har dock mumsat i sig melon för glatta livet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar