måndag 30 juni 2008

Gästbloggare; Dag 29-39

Eftersom jag virrat runt på okänd ort utan både undulater och hönor i snart 10 dagar har jag inte riktigt koll på vad som hänt i hönsvärlden, här kommer istället mama-B's hönsinlägg:

Vi har blivit tvungna att revidera hönsdamernas intelligens lite.
Ingeborg som betedde sig världsvant från början har visat sig vara en virrpanna som inte vet hur man kommer ut och inte heller in. Hon väntar snällt tills hon blir ut eller inburen. Däremot har hon fattat det här med värpande, vilket hon gör bakom en sopborste varannan dag. Har inte kommit på hur det hänger ihop.
Tuttan som verkade lätt tankspridd i början har nu helt klart för sig ut och ingåendet, däremot envisas hon att sova precis innanför ingången så det gäller att klämma sig förbi om man är tvåa i ingångsraden, dvs Ramses. Hon har också förstått att det är Ramses som skall bjuda på mat innan man äter.
Det har inte Ingeborg, hon springer om Ramses på väg till matfatet och kastar i sig maten. När han upprört skriker – nii fååår inte början innan jag säger tiiiill!!! så tittar hon förvånat upp med kindpåsarna fulla med godis och svarar med mat i munnen till råga på allt, att hon har inte böörjat äta. Hon baaara tiiiittaaar.
Klara, själva urmodern vaktar sina kycklingar och har inget tålamod med Tuttan och Ingeborg.
Stackars dom, om dom råkar bli i vägen när hon kommer ut ur sin nattbur med kycklingarna i släptåg.
Dag ett fick Ingborg stryk, då blev Ingeborg så rädd så hon gömde sig under Klara och nog för att Klara är tjock och mycket större men där blev hon snabbt hittad, måste räddas och bli utburen.
Dag två var det Tuttans tur att smaka på Klaras näbb, och hon hade knappt kastat en blick på kycklingarna. Det vara nog mest för att skrämmas som Klara klippte till. Efter att ha hackat Tuttan i skallen så det small så tog Klara sikte på Ingeborg som stod en bit ifrån och tänkte på mat.
Då ingrep Ramses, Neeeej du, du röööör iiinte min favoriiiithöööna, skrek han och hackade Klara i förebyggande syfte.
Av detta blev han själv så uppskärrad att han måste skynda sig ut.
Ramses är barnsligt förtjust i Ingeborg, hon får hålla på och plocka med hans fjädrar och putsa honom, men han börjar se ganska trött ut. Det är dåligt med nattsömnen. Ingeborg sover bara om hon får krypa in under honom. Så där ligger dom på en hög med hö på golvet. Mellan hans ben under stjärten kikar lilla Ingeborgs huvud fram.
Hönshjärnor!


Tillägg: Mama-B är även känd som M eller Assistent M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar