torsdag 19 juni 2008

Dag 25, 26, 26, 28

Dag 28: Fortfarande inga nya kycklingar och Klara verkar lite lätt uttråkad. Jag bygger en lekhage åt kycklingarna och Klara så de får vara ute i hönshuset medan de andra är utomhus. Klara är väldigt nöjd och kycklingarna är förskräckta. Men på ett glatt sätt. De hoppar bock över Klara och flaxar vilt med sina små vingar. Katten fullkomligt vräker i sig kycklingmaten som M tillagar ett par gånger om dagen. Han är dubbelt så stor som Grobi, och Grobi är ändå mycket större än Etty och Kaxi.
Ramses börjar komma i form igen och enligt byggnadsochvirkesexperten P gol han redan kl 5 i morse.
Vi släpar in en hink med kompostjord åt hönsen. Ramses sliter stolt upp varenda en mask han kan hitta och bjuder under stolta kluckanden sina båda damer på den ena mumsiga masken efter den andra. Tuttan är lite skeptisk och Ingeborg springer iväg med sin till andra halvan av hönsgården för att gömma sin mask.
Hönsen är oerhört imponerade över Ramses förträfflighet. Så även Ramses. Han vet knappt vart han ska ta vägen när han tänker på hur fantastiskt duktig han är som har fått tag i denna daggmaskskatt åt sina damer. Själv äter han då och då upp en klen liten mask som han inte tycker är tillräckligt fin för haaans flickor.
M bygger ihop en provisorisk sittpinnestege. Hönsen sover i en hög på golvet. De har allt vett att uppskatta ens ansträngningar de där.
Kaxi, Katten, Etty och så Grobi som försöker flygaKatten, Kaxi och så Grobi som sprättar så torven yr år alla håll.

Etty springer som en galning och flaxar ivrigt, Grobi och Kaxi spatserar, Klara övervakar det hela och Katten flaxar också förtjust.


Dag 27: Intet nytt på hönsfronten. Ramses verkar piggare och gal t.o.m lite för sina flickor. Tuttan och Ingeborg är givetvis oerhöört imponerade och stolta över sin tjusiga tupp. Det är han själv också.
Klara verkar lite lätt uttråkad och karatesparkar in äggen i vägggen under sina vilda sprättningsritualer.

Dag 26: Fortfarande inga ägg. Jag tror de har prestationsångest. Ramses verkar fortfarande trött men ligger lyckligt utsträckt i solen hela dagarna. Någon som inte har prestationsångest är Klara. Hon kläcker fram en ny liten kyckling som M döper till Kaxi. Hon är inte ett dugg kaxig utan väldigt försynt och dunigt gul. Men så går det när man råkar ut för en räkneordvits.

Kaxi, Katten, Grobi och Klara


Katten gillar höns-rodeo.


Katten och Kaxi

Dag 25: Dagen bjöd inte på några nya överraskningar. Ramses verkar lite trött men vem skulle
inte vara det med 2 galna hönor som försöker brotta ner en varje gång man ska ta en lur?

Tuttan vilar på maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar