lördag 14 juni 2008

Dag 24. Kyckling!

I morse när jag gick ut för att hälsa på hönsen hade Klara bestämt sig för att hälsa lite på Ramses och lämna sina stackars ägg åt sitt öde i flera sekunder. Men när jag uppenbarade mig kom hon på bättre tankar och skuttade hem igen. Klara kluckade stolt och fram kikade en ny liten kyckling! Hon liknar lite på Katten, men hon har mycket större gula fläckar. M muttrade något om svaarta kycklingar, de ska ju vara gula. Tur att Grobi håller den gula fanan högt så även de konservativa får vara nöjda.
Eftersom jag och lillebror H döpt Grobi och Katten fick M döpa den nya, då hon är den första som kläckts hos oss fick hon heta Etty. Det återstår att se vad nästa kyckling ska heta, Tvål känns ju inte så lockande precis...

Vår hönsguru förklarade att hönor brukar sluta lägg ägg när de flyttar till ett nytt ställe, det förklarar ju att Tuttan och Ingeborg verkat så förstoppade. Inga ägg idag heller, fast jag frågade jättesnällt. För att trösta mig bakade jag mig en kaka av de 2 små äggen samt av Silkeshönsägget vi fick av hönsgurun. Kakan har inte provsmakats än men smeten var god.

Lägg märke till den lilla lilla besöksräknaren jag fixat fram, den börjar tyvärr räkna besökarna från idag och inte från när bloggen skapades. Men det är ju rätt logiskt är jag rädd.


Klara, Grobi och Etty


Klara och Etty pussas, Grobi är skeptisk.

Tuttan och Ingeborgs ägg delar glas. Stoora ägg.


Kakan badar bastu

2 kommentarer:

  1. Synnerligen god kaka det där, jag råkade smaka lite.

    SvaraRadera
  2. Äggbilden var så rolig så jag kissade på mej! Och lite på Vidar.

    SvaraRadera