söndag 9 november 2008

Dag 165. Blind som en höna

Höns är nästan dom farligaste djur jag vet just nu.
Som hypokondriker i elitklass så kan hönsprojektet bara sluta på ett sätt.
Jag kommer att skickas till slakt.
Hönsens stundande ihjälfrysning har diskuterats hela veckan och det bara för att temperaturen passerat noll-strecket några nätter.
Eftersom det bara är veckosluten som har timmar tillräckligt för att göra något utomhus så tog vi itu med innertaket idag.
Ramses hade ingen lust att ta flickorna med sig ut för det var dimma ute och han hade skymtat en farlig hackspett i en tall.
Bara han nämnde hackspetten så var hönsen ute och stod och stirrade intresserat åt alla håll.
Alla stirrade utom Ingeborg som stod och försökte rycka loss en ovanligt fin stjärtfjäder på Tuttan.
Fy vad jobbigt det är att arbeta uppåt, man får skräp i ögonen och jag som hade glömt bort den livshotande hönssjukan som jag fick i ögat härom sistens blev nu blind på båda ögonen.
Men jag såg i alla fall att jag fick hönsskit på handen så nu är coccidiosen bara att vänta på.
Det kliar på ena benet och det kan, säger bara KAN, vara ett farligt kvalster så det drar ihop sig till kalkben innan julafton kära vänner.
Jag är lite bortdomnad på ena sidan ryggen där jag sträckte mig och jag anar nu att det är marek som sprider sig i sakta mak, få se om jag lever till lucia?
Jag nös tre gånger för en timme sen och det hörde jag att hönsen också gjorde idag när dom var ute i lövhögen. Pneumoni!
Antagligen är det slut med mig innan första advent.
Men hönsen kommer att ha det bra i alla fall för om jag får hålla på lite till så har dom innertak innan dess.
Jo men en sak till, sen när jag kom in bakade jag en ursinnigt god kaka som jag åt lite för mycket av så nu lutar det lite åt stopp i krävan också.
Suck!

//Mama B

6 kommentarer:

 1. Men gud, det här låter riktigt illa. Säg inget om det här till du vet vilka, för då kan det sluta med ett besök på SVA för dig. Och som du vet besöker ingen patient SVA levande. (Du tror inte att det bara är ett litet getingstick...?)

  SvaraRadera
 2. Nej ha ha ha vet du vad, varje gång jag går in på du vet vad, så tar jag på mig lösskägg och glasögon, annars är man väl nödslaktad innan man vet ordet av.
  //M

  SvaraRadera
 3. Hypokondriker var ordet!

  SvaraRadera
 4. *skrattar gott* Hoppas ni kryar på er allihop !
  /Malin - Home On The Range

  SvaraRadera
 5. Lika bra att lämna in och lägga sig på huggkubben! Snart är du död och har smittat både höns och familj... eller så inte? ;)

  SvaraRadera
 6. Haha! Eller var det styggt att skratta åt dig... jag tror förresten det kan vara ILT du nös av, livsfarligt och jättesmittsamt, det kan räcka att läsa din blogg tror jag!

  Rackars om jag-tror-jag-vet-vilka läser det här... då föreslås det nog att det är lika bra att ta bort dig (och givetvis skicka dig till SVA)

  SvaraRadera