onsdag 17 juni 2009

Dag 393. Jag STRUNTAR i vem som började! röt Ramses


Det är inte bara Ramses som varit sur den senaste veckan, Kajsa har varit på sitt allra nattsvartaste och mest rosenrasande humör här i dagarna. Resten av hennes kochinmaffia ligger nämligen inne och tänker på något så löjligt som kycklingar. Kajsa ”avskyr kycklingar. Avskyr! Usch! FY! Äckliga äckliga. Äckliga äckliga ägg med ben. GRHHGG!” går hon runt för sig själv i hönsgården och sparkar jord med sådan kraft att svarthönsen yr åt alla håll. Kajsa är därför jättearg på de andra kochinsarna som inte har tid att sola och leka i jorden med henne. Hon är också arg på kycklingarna och äggen som ligger inne med de andra kochinsarna. Och så är hon arg på Flora och Tyra bara för att de finns till. Den enda som kunnat hålla henne någorlunda lugn har varit Ramses. Men sedan han blev invalid i förrgår har han inte kunnat gå med henne i skogen eller dansat för henne, således är hon arg på honom också.

"Kom uuuuut"


Och stackars Etty, som bekant tycker att ruvning är det tråkigaste som finns, har nu legat 4 veckor på lite olika ägg och tvingats bevittna när hennes kycklingar kläckts och skendött i redet bredvid. Hon hade ett kort tag tankar på att adoptera den rara lilla brödbiten som legat utanför hennes bo och tittat på henne med en blick nästan som en nykläckt kyckling. Men i morse åt Tuttan upp den och rapade sedan högt.

I barnkammarredet ligger Klara och gottar sig med Ettys f.d ägg

När Etty klivit av sina ägg en stund för att titta trånande på Klaras kycklingar och ta sig ett sandbad stod hon plötsligt öga mot öga med Kajsa. Kajsa som längtat efter att få ta ut sina aggressioner på någon som var större än en kattunge (Flora) passade allt på att säga sitt hjärtas mening angående vad hon tyckte om hönor som var dumma nog att:
1. Låta någon annan knycka ens ägg och kläcka fram 4 kycklingar ur dem
2. Ens komma på tanken att ligga i en liten mörk låda på ett gäng ägg
3. Till råga på allt ligga i den idiotiska lådan hela 30 dagar

Och Etty, som nästan dött av uttråkning de senaste 720 timmarna blev alldeles upplivad vid tanken på ett gott gräl och vrålade ilsket ”men DUUUrå!!!” och karatesparkade beslutsamt Kajsa i huvudet. Sedan följde ett hoppande, skuttande, skrikande, nypande och sparkande av sällan skådat slag. Jag skulle säga att om låten ”som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig” hade funnits i rockversion hade den gjort sig utmärkt som bakgrundsmusik under denna strålande match. När Flora och Tyra hejat sig hesa bestämde sig den enbenta Ramses för att lägga sig i situationen. Med bistert utspärrad krage tog han ett beslutsamt jämfotahopp och knockade dem båda. Slutligen traskade Etty mycket gladare och lite skalligare in till sitt rede igen. Även Kajsa såg märkligt nöjd ut med dagens spänningsmoment, så nöjd att hon inte ens kände sig manad att bita Flora för att hon inte hejat på henne. Ramses däremot haltade bistert iväg på jakt efter ett lugnt och soligt hörn där han kunde få blänga i fred.

"NOG!"


//F, kamerabeväpnat ögonvittne

12 kommentarer:

 1. Förutom den monstruösa höne-dramatiken måste jag säga att Ramses ser ut som något som en tornado virvlat in på dessa bilder.
  Är han månne.... frisserad?
  *skrattar hejdlöst*

  SvaraRadera
 2. Oj oj..jag hade en gång en silkesdvärghöna som hette Gizmo..den hade lika dåligt humör som Kajsa

  SvaraRadera
 3. Viola: Ramses tycker själv att han är alldeles fantastiskt stilig. Jag själv håller god min. Han skulle bara våga föra vidare sin.. eh.. stilighet.. till sina kycklingdöttrar.

  Engelsson: Turligt nog har vi diverse hönor som kan platta till Kajsas ego när det blir för stort. Etty tex ;)

  //F

  SvaraRadera
 4. Hmmm neeeinte jag säger engelsson lite förläget..min älskade störstadotter e en fena på o göra tårtor..o har en ängels tålamod..en gång gjorde hon en marsipantårta till sin lillasyster med 100 chockrosa rosor på

  SvaraRadera
 5. Ja...Ramses ser ju bara för......*försöker kväva en fnissning*

  SvaraRadera
 6. Engelsson: Den var verkligen fin i vilket fall som helst!

  Bente: ...ståtlig? kanske? inte?

  //F

  SvaraRadera
 7. Åhj vilket härligt kackligt gäng!

  Glad midsommar!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. engelsson tassar försiktigt in i hönsgården väjer för Ramses o håller sig undan Kajsas humör o önskar hela hönsaflocken inklusive matte en riktigt solig o fin midsommar

  SvaraRadera
 9. Han är bra som håller ordning på bråkmajorna ;D
  Ha en super fin midsommar!
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 10. Hjälp vad jag har skrattat - vilket gäng! :)

  SvaraRadera
 11. Glad midsommar till er med!

  Jenny: ja de är... minst sagt... *insätt valfritt adjektiv*

  SvaraRadera