måndag 22 juni 2009

Dag 398. Kan ni inte rääkna?! skrek Etty och slet sina fjädrar

GRRRRRRR !#@&%

Etty avskyr, som jag sagt ett par gånger, att ruva. Hon ligger i sitt rede och suckar och tjatar. Hon försöker prata lite med Greta i grannredet men hon är så koncentrerad att hon inte kan öppna näbben annat än för att skrika hotelser åt förbipasserande.

Det finns mycket hon ogillar med att ruva, det är trångt, det är ensamt, det är kvavt och det ger en andnöd när Ramses och Flora tror att de ska få plats att sova ovanpå och framför henne på nätterna. ”Ni FÅÅR inte” väser Etty varje kväll men eftersom hon är en väldigt liten höna slutar det alltid med att hon får ligga underst i hönsbajshögen ändå. Förmodligen kommer hennes ägg att vara hårdkokt innan det kan kläckas.

Trots att hon hatar att ruva älskar hon kycklingar. Mycket. Därför ligger hon nu envist kvar vecka efter vecka, platt som en plätt. Som sagt kuppade Klara henne och stal äggen hon ruvat på för att sedan kläcka fram 4 små fjäderbollar rakt framför ögonen på henne. Så Etty fick nya ägg och får därför ligga alldeles för länge. Vi har dagligen gått in dit och klappat och tröstat henne och sagt att snaart får du också kycklingar snart kläcks ditt ägg. Så har vi ritat små kryss på väggen i hennes rede så hon ska se att snart är det över. (men varje gång man tittar bort ritar hon dit 7 nya kryss, så nu är väggen täckt).

När både fredag, lördag och söndag förflöt utan att de utlovade kycklingarna dök upp började Etty stirra allt vildare på mig och rita saker som inte alls såg ut som kryss utan snarare som hebreiska svärord i redestaket. Snabbt rusade jag in för att se vad som kunnat gå fel, och när jag kastat ett getöga i min kalender inser jag att ojdå. Inte nog med att vi lät en annan höna stjäla dina ägg, vi har också räknat helt fel. Det kommer att ta ända tills på torsdag innan några kycklingar kan uppenbara sig. Hm. Ajdå. Hur ska jag nu.. eh.. *går ut för att sudda lite kryss medan Etty sover så hon inte ska förstå vad som försiggår*

Här är lilla Lycke sin första dag i hönsgården. Kommen ur Gretas ägg, ruvad av Etty och knyckt av Klara. Tjoho.

//F, uppenbarligen utan grundläggande additionskunskaper

7 kommentarer:

 1. Tycker faktiskt lite synd oom Etty...kan du vara så vänlig att hälsa henne det?
  Håååll uuuut gumman!

  SvaraRadera
 2. Det ska jag absolut göra, hon kommer nog vilja bli adopterad av dig. Jag är inte så populär just nu.

  SvaraRadera
 3. Stackars lilla Etty..må hon hitta tålamod att stå ut till på torsdag..

  SvaraRadera
 4. Fast det är ju positivt att hon lärt sig hebreiska under tiden. Vissa hönor rullar ju bara tummarna och slappar när de platt-ruvar. Men Etty verkar ha använt tiden väl. En mycket duktig och kreativ höna, om jag får säga det själv.
  Fast hon kanske skulle lära sig lite barnvänliga ord som t ex "kom in och ät alla barn" eller "å titta vilken vacker blomma" istället för "%/="/¤#(=&#". Om hon nu ska bli mor. Kan du kanske springa ner till hönshuset och vända blad i hebreisk-boken vid tillfälle?

  SvaraRadera
 5. Jag vågar mig inte så nära att jag kan bläddra förstår du, men sist jag tittade verkade hon sitta och titta i en bok om adoption, och oroväckande nog även en som hette något i stil med "det perfekta brottet" kanske jag skulle gå och låsa dörren... (snart är det torsdag!)

  SvaraRadera
 6. I dag kvar lilla Etty. Snart över!

  SvaraRadera
 7. Stackars lilla Etty! :C

  SvaraRadera